Wilt u een bordes plateau in uw trap?

Voor een bordes plateau in uw trap heeft u veel meer trap ruimte nodig. Waarom? Nou als er een trap hoogte is van 2600 mm dan moeten er 13 optredens in om boven te kunnen komen. (voor woningen gebouwd voor 2003.) De bovenste trede is een zogenaamde weltrede, deze trede sluit aan tegen de verdieping en heeft maar een breedte van 40 mm. (dat kan per trappen fabrikant verschilt zijn, maar nooit meer als 60 mm) Dus dat wil zeggen dat er 12 aantreden in zitten. Stel ik heb een rechte steek trap waar ik een bordes plateau in wil plaatsen. Ik ga nu even uit van een aantrede van 200 mm. Dus ik heb 200 mm x 12 aantreden = 2400 mm ruimte op de vloer (uitloop) nodig. Als ik nu een bordes plateau gaat plaatsen raak ik zo/n 800 mm kwijt, dit zijn dus 3 aantreden, want het bordes plateau wordt natuurlijk ook een aantrede. Maar die heb ik wel nodig om boven te komen, dus zal de uitloop met 600 mm langer worden. Dan wordt de ruimte op de vloer (uitloop) dus 3000 mm. En het trapgat dus ook veel groter. Hebt u deze ruimte, dan is het natuurlijk echt wel mooi om een bordes plateau te plaatsen in uw trap.
Dus even kort. De ruimte die de trap in beslag neemt + de afmeting van uw bordes plateau. Dit geld ook voor draai trappen zoals een halfslag trap, tweekwarten trap, onder kwart trap, boven kwart trap en een steek kwart trap.